Aktiviteter

Carlsson's Cottage - en känsla av medelhavet

 

Matställen/fik i närheten:

 

Olof Viktors - ett idylliskt fik som idag har verksamhet i hela landet. Här bakas bröden på gammaldags vis i vedeldad stenung. Allt görs från grunden utan halvfabrikat eller färdiga mjölmixer. Olof Vktors har fått utmärkelser för "Skånes godaste tårta" och 2006 "Årets konditiori i Sverige".

 

Mellan Kåseberga och Löderups strandbad finner man Backagården - ett mycket omtyckt fik i växthusmiljö, finns även tillhörande present- och klädbutik.

 

Närmaste restaurang i byn är Ingelstorps Restaurang & Pensionat.

 

Vill man laga egen mat med färsk fisk kan man åka till Kåseberga Fisk som ligger i den lilla fiskebyn Kåseberga. Vid de branta backarna ner mot havet inte långt från Ale stenar ligger bland annat fiskehamnen och rökeriet som startades 1968 av familjen Ahl. Här kan du även köpa färdig mat; fisktallrikar, sillmackor, fiskbaguetter, 20 olika sillinläggningar, räkbakelser, varmrökt lax, rökt ål mm.

 

Mataffärer i närheten:

 

"Handlarn" i Glemmingebro

ICA i Ystad.

 

 

 

Stränder och bad i närheten:

 

Den 40 km långa kuststräckan börjar redan i Ystad centrum. Ystad är en av de få städer i Sverige som har en sandstrand mitt i staden.

 

Strax öster om staden finns Ystad Sandskog, där det verkliga strandlivet har levat i mer än 100 år. Skogen anlades under 1800-talets första hälft för att skydda staden mot sandstormar. Den forna skyddsplanteringen är idag delvis bebyggd av sommarstugor, caféer och restauranger. Sandskogens strand med sina långa bryggor uppskattas av många liksom de nya beachvolleyplanerna, lekplatsen och boulebanan. Här finns också en sydeuropeisk badortskänsla. Även på vintern kan man här, en solig söndag, träffa nästan lika mycket folk som på sommaren.

 

Följer man kusten vidare österut ligger stränderna på ett pärlband ända bort till sanddynerna i Sandhammaren. Ibland reser sig kusten pampigt upp som vid Hammars Backar och Kåseberga, och andra gånger lägger den sig dold i skydd av lövskogen som vid Backåkra. Hela tiden lämnar den dock en liten bit strand framför sig.

 

Om man vill bada i bassäng finns Nybrostrands tempererade badbassänger med havsvatten, öppet sommartid. Ystads badhus Fritidsbadet har även öppet övriga tider. Ystads Djurpark har tempererade bassänger under sommartid.

 

 

Cykeltur

 

Det trivsammaste sättet att ta sig runt i Sydöstra Skåne är på cykel. Öppet landskap med äppelodlingar, gyllene rapsfält och vida ängar. Då landskapet är mestadels plant är det enkelt att ta sig fram och det är lätt att stanna till var man än önskar. Det är alltid nära till sevärdheter, caféer mm. Hos oss finns det möjlighet att låna två cyklar.

La cuisine francaise

 

För den matglade är stugan utrustad med ett härligt kök som innehar det mesta i köksväg.

 

Kommentarer från hyresgäster:

"Ett mycket välutrustat kök, bättre sortiment än vad vi har hemma".

"En köksutrustning över förväntan"

Ridning

Upplev Österlen från hästryggen. Turer på islandshästar som passar såväl nybörjare som vana ryttare.

www.kiviksishastar.se

www.edda.nu

 

Petras Ridskola -

Ridskolan för de små (3-12 år).

Lägerverksamhet, prova på ridning. Målet är att undevisa med en lagom dos allvar och en stor dos lek och kul.

Tel: 0703-13 02 86

http://goodlifeosterlen.com/petras-ridskola

Skärmflygning

Nedanför stugan utbreder sig Hammars backar. Förutom en fantastisk utsikt är även denna plats den bästa för skärmflygning i södra Sverige. Tillsammans med Kåseberga är dessa platser hangflygets vagga i Sverige. En flyg- och naturupplevelse på samma gång. Det är inte ovanligt att man flyger med glador och tornfalkar som kan vara 2-3 meter från skärmflygaren.

För mer information:

http://cps.to

http://www.skyadventures.se

När det känns som att man är vid

medelhavet längtar man kanske också

efter medelhavsmat, allt från oliver,

fetaost, tzatsiki till mer avancerade

rätter. "Stora boken om

Medelhavsmat" av Eja Nilsson finns i

stugan för den som är sugen.

 

 

 

 

 

 

 

 

......eller kanske bara ta det lungt, koppla av, njuta av naturen och tystnaden......

 

(på bilden klängros mozart)

OneWeb 2012 © Copyright